Blog

Tutorial & Tips 

Cara Daftar Kursus Kahwin Online Waktu PKP

Cara Daftar Kursus Kahwin Online Waktu PKP

COVID-19 kena PKP/PKPB/PKPP dan pikir-pikir lagi nak kahwin ke tidak? Anda tak perlu risau dan rungsing lagi, kini nak kursus kahwin boleh duduk dirumah saja yang penting ikut syarat penganjur kursus kahwin. Nak daftar kursus kahwin pun mudah sebab semuanya boleh...

5 Cara Buat Website Untuk Bisnes Anda

5 Cara Buat Website Untuk Bisnes Anda

Dah masuk ke tahun 2021, tapi masih belum buat website untuk bisnes anda tersangatlah rugi. Kenapa saya ada share dalam post sebelum ini. Baca tentang 5 Kepentingan Website Untuk Bisnes Sekarang ni, semuanya gunakan sistem atas talian (online) untuk urusan yang lebih...

5 Cara Bantu Peniaga Tanpa Membeli

5 Cara Bantu Peniaga Tanpa Membeli

1. Jadi followers/ pengikut Sokong mereka dengan 'follow' mereka di laman media sosial seperti Facebook, Instagram, Tik Tok dan sebagainya.   2. Berikan sokongan Berikan sokongan berbentuk komen positif untuk penambahbaikan mutu produk & servis mereka.  ...

Cara Bayar Bil ASTRO Online – Mudah & Pantas

Cara Bayar Bil ASTRO Online – Mudah & Pantas

Nak bayar bil ASTRO kini lebih mudah dan pantas kerana anda tak perlu nak ke pejabat pos lagi. Jimatkan masa dan tenaga pula tu. Saya kongsikan Cara Bayar Bil ASTRO Online – Mudah & Pantas Anda boleh bayar melalui cara berikut:1. Perbankan Atas Talian (Online)2....

5 Soalan Wajib Pelanggan Tentang Website Anda

5 Soalan Wajib Pelanggan Tentang Website Anda

Sebagai pemilik bisnes anda kena tahu tujuan utama orang datang ke website. Dah jadi lumrah kehidupan bila tak tahu je kita akan Google betul tak? Contohya, Resipi Mee Goreng Mamak. Semua maklumat kini mudah didapati di internet.  Untuk post kali ini, kita bincangkan...

Cara Buat Facebook Page

Cara Buat Facebook Page

Tak tahulah nak buat Facebook page. Itu alasan anda masih berbisnes menggunakan profil sendiri? Apa kata gunakan Facebook Page pula. Kenapa? Ada banyak tools PERCUMA yang anda boleh gunakan untuk membantu bisnes anda yang tiada di profil ada sendiri. + Dapat chat...

Anda perlukan Website untuk Bisnes?

Hubungi saya sekarang!