Blog

Tutorial & Tips 

5 Tips Pilih Nama Domain Untuk Website 2021

5 Tips Pilih Nama Domain Untuk Website 2021

Nak buat website tapi tiada idea nak pilih nama domain website anda? Penting ke nama domain ni, tak boleh ke buat je apa-apa pun? Jawapan dia ialah SANGAT PENTING! Sebelum ini saya ada berkongsi tentang 5  Cara Buat Website Untuk Bisnes Anda. Nak mudahkan kefahaman...

5 Kepentingan SEO Untuk Bisnes

5 Kepentingan SEO Untuk Bisnes

SEO atau SEARCH ENGINE OPTIMIZATION ialah bagaimana kita mengoptimakan website untuk mudah di indeks oleh enjin carian seperti GOOGLE, YAHOO dan sebagainya. Senang ceritanya macam ni - bila orang GOOGLE 'servis buat website di Kuala Lumpur'. GOOGLE akan mengeluarkan...

10 Cara Dapatkan Trafik Website Anda

10 Cara Dapatkan Trafik Website Anda

Anda seorang usahawan dan dah ada website tak kira lah website bisnes, website personal branding ataupun website ecommerce. Tahniah kerana anda telah buat keputusan yang tepat dan bijak untuk bisnes anda! Jadi tugas anda seterusnya ialah mencari pelawat atau pun...

5 Perkara Wajib Tahu Sebelum Buat Website

5 Perkara Wajib Tahu Sebelum Buat Website

Anda nak buat website tapi tertanya-tanya apa yang perlu tahu sebelum upah mana-mana web designer atau web developer? Teruskan membaca. Baca juga tentang 5 Kepentingan Website Untuk Bisnes Pada waktu sekarang ni buat website bukan lagi benda yang pelik lagi malah...

3 Langkah Mudah Daftar SSM Secara Online Untuk Bisnes Anda

3 Langkah Mudah Daftar SSM Secara Online Untuk Bisnes Anda

Anda dah ada bisnes/peniagaan tapi masih belum daftar SSM lagi? Atau anda baru je nak buat bisnes tapi belum daftar SSM? (SSM tu singkatan kepada Suruhanjaya Syarikat Malaysia.) Soalan yang selalu buat peniaga tertanya-tanya:1. Kenapa nak daftar SSM pula? 2. Nak buat...

Anda perlukan Website untuk Bisnes?

Hubungi saya sekarang!