CARA SEMAK BIL TNB SECARA ONLINE (BIL ELEKTRIK)

CARA SEMAK BIL TNB SECARA ONLINE (BIL ELEKTRIK)

Untuk post kali ini, saya kongsikan Cara Semak Bil TNB Secara Online (Bil Elektrik). Berikut adalah video ringkas cara untuk semak bil elektik mengunakan portal myTNB.  Link untuk anda bermula : https://www.mytnb.com.my/ Nak lebih mudah anda juga boleh download...
Cara Buat Risalah Produk (Brochure) PERCUMA

Cara Buat Risalah Produk (Brochure) PERCUMA

Risalah ini sangat berguna untuk peniaga yang ingin membuat pengenalan produk & servis ditawarkan dengan lebih terperinci selain berhubung secara terus.  Berbanding dengan poster iklan hanya maklumat penting sahaja boleh di ‘highlight’kan. Untuk post...
5 Langkah Buat Website PERCUMA

5 Langkah Buat Website PERCUMA

Dah lama berniaga offline tapi masih tak buat website untuk bisnes lagi? Rugi sangat sebab dah tahun 2020 ni, majoriti pengguna boleh dikatakan dah pandai menggunakan platform online. Alasan yang biasa kita dengar bila nak buat website: “Mahal nak upah designer...
Gambar Stock Berkualiti Tinggi Untuk Projek Pemasaran

Gambar Stock Berkualiti Tinggi Untuk Projek Pemasaran

Gambar produk atau servis boleh melambangkan identiti sesebuah jenama. Dengan gambar yang berkualiti tinggi mampu meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap sesuatu jenama. Jadi bagi pemilik bisnes yang ingin membuatkan produk tampak premium mereka boleh mengupah...
Tutorial Asas Edit Poster Guna Adobe Photoshop

Tutorial Asas Edit Poster Guna Adobe Photoshop

Korang tercari-cari macam mana nak buat poster untuk iklan bisnes, pendapatan sampingan (site income) atau untuk kerja kursus tapi tak tahu bagaimana. Sebenarnya ada banyak cara untuk edit poster. Bagi designer macam saya, saya lebih gemarkan guna Adobe Photoshop...